donderdag, oktober 13, 2005

License to tell

Het is gelukt! BondPR is van de grond. Een nieuw Europees PR-netwerk dat de belangrijkste landen 'dekt'. De nieuwe Europese media relations onderneming heeft locale kantoren in acht landen. Steijger.comm is mede-oprichter en zal de organisatie in de Benelux voor z'n rekening nemen. Achter BondPR staat Chris Kaday voormalige directeur van Commodore Computers. Hij zat in de directie van Burson-Marsteller, een van de grootste PR-bureaus ter wereld. Hij is nu een veelgevraagd spreker over high-tech marketingvraagstukken. Managing Director is oud-journalist Tom Burgess en de financiele man is Stephen Clarke , die z'n sporen bij het grootste onafhankelijke Engelse PR-bureau Chime Communications heeft verdiend. BondPR levert kosteneffectieve media relations voor technologiebedrijven, biedt schaalbare en meetbare campagnes in Europa en het Midden-Oosten met één accountcontact, rapportage en facturering. Inmiddels is het pitchen voor nieuwe Europese accounts begonnen. Er liggen nu enkele interessante ijzers in het vuur. Bedrijven en instellingen kunnen BondPR inschakelen voor hun Europese PR-campagnes. Wat het bijzonder maakt is dat er wordt gewerkt met slechts een klantcontact om locale pr te bedrijven in de belangrijkste Europese markten. Zo'n korte lijn betekent tijdwinst en levert een niet onaanzienlijke kostenbesparing op. De methode lead-PR past Steijger.comm ook toe bij GlobalFluency, het netwerk voor wereldwijde campagnes. Stel je voor: s'ochtends heb je een afstemming over een productlancering met mij in Zeewolde, 's middags worden gelijktijdig in acht landen de belangrijkste journalisten geinformeerd. BondPR, het Europese bureau met een License to Tell!

Wolderwijd

Deze foto is genomen op het Wolderwijd tijdens een van de woensdagavondwedstrijden van de Watersportvereniging Zeewolde. Het Wolderwijd is een stukje voormalig Ijsselmeer en behoort tot de grootste binnenwateren van Nederland. Een geweldig vaartgebied. Waar ik natuurlijk als zeiler veel gebruik van maak. Het Wolderwijd (naam bedacht door Godfried Bomans, net als Nuldernauw) is sinds de aanleg van het aquaduct bij Harderwijk, veel beter bereikbaar. Mijn zeilboot Doene Doene (een Beneteau Oceanis van 9 meter) ligt in de jachthaven Wolderwijd, op ca 2 minuten van ons huis. Dit jaar is er van zeilen echter niet veel gekomen: Steijger.comm heeft het gewoonweg te druk. In 2006 gaat dat veranderen. Mijn plan is om de woensdagavond competitie ook daadwerkelijk in z'n geheel te zeilen. Heerlijk om de week te breken met een potje zeilen in de avondzon. > Aanvulling Juni 2008: DoeneDoene is inmiddels verkocht, de zaken namen te veel tijd. Bovendien in 2007 een nieuw bedrijf gestart: EZPress www.ezpress.eu en ook als raadslid aan de gang gegaan. We gaan nog wel een keer een bootje kopen...als het wat rustiger wordt.

Kicken

Mijn zoon Vincent in de Corvette van Astrid: kicken! Mijn vrouw's vriendin Astrid had het racemonster (8 cyl, 400pk) een weekeinde op zicht. In het dagelijks leven rijdt autogek Astrid overigens in een Rover Discovery 2.7TDV6 met slechts 190pk. Behelpen dus. Zo'n Corvette is heel wat beter. Je trekt er ook heel wat bekijks mee. In Zeewolde valt dat nog wel mee (we zijn hier gewend aan nog snellere Spykers). Bovendien ben je in een Corvette in 0,3 seconde door het dorpcentrum heen. Maar als je dat vaak genoeg doet, kijkt men toch op.