zaterdag, juni 20, 2009

Attaque

De aanval is geopend. Minister Eberhard Van der Laan is een kruistocht begonnen tegen Geert Wilders. Ellen Vogelaar bejubbelt Van der Laan en schrijft in NRC van gisteren een pikante aanklacht tegen Wouter Bos en gebruikt de case Geert Wilders om haar gelijk te krijgen. En vandaag publiceerde De Volkskrant een flink aantal pagina's met allerlei verdachtmakingen en regelrechte beschuldigingen aan het adres van Geert Wilders. De dames Janny Groen en Annieke Kranenberg zetten onder de kop 'Steeds een stapje verder' (lekker tendentieus) in Het Vervolg de resultaten van hun bevinden op een rijtje. En daaruit moet natuurlijk blijken dat Geert Wilders een groot gevaar is. Nu opereert Wilders de laatste tijd niet echt handig (zijn opmerkingen in Kopenhagen over het deporteren van miljoenen Moslims uit Europa raken kant noch wal, net zomin de argumenten tegen deze bewering van Van der Laan blijk gaven van enig rekenkundig besef), maar om zijn internationale contacten in een soort samenzweerderig daglicht te plaatsen, gaat wel wat ver. Dat Geert Wilders her en der wat vriendjes heeft die hem geld toestoppen, het zal. Peter Giesen in dezelfde Volkskrant ziet in het optreden van Wilders in Kopenhagen zelfs een keerpunt. Het wordt radicaler signaleert hij. Maar volgens mij gaat het allang niet meer over de Islam...nee de PVV snijdt ook 'normale' politieke issues aan, en ook in dat debat verliest de gevestigde politiek terrein. Zie het debat dat Geert Wilders had met Mariëtte Hamer op de avond van de Europese verkiezingen...Melkert vs Pim Fortuyn revisited. Volgens mij zit daar de grootste vrees van met name de PvdA in: ondanks misstappen zoals in Kopenhagen weet Geert Wilders op vele terreinen de politieke agenda te domineren. De PVV wordt een volkse politieke partij met lui die populisme een plek in de Den Haag geven. En dat gaat allemaal ten kosten van partijen als de PvdA, vandaar dit offensief onder aanvoering van Van der Laan.

donderdag, juni 18, 2009

Champion

Zeewolde de beste plek in Flevoland, volgens onderzoek van Elsevier. Wonen, werken, en wat al niet, in Zeewolde is dat beter dan in Almere en Lelystad. Vanzelfsprekend. Zeewolde heeft een hoge woonkwaliteit, en daar moet zuinig mee worden omgesprongen. De Ambitie van Zeewolde: opstomen naar een vermelding in de top-10 beste woonplaatsen. Moet kunnen.

woensdag, juni 17, 2009

Van Bommel

Uit Elsevier, 17 juni 2009
"Ik ken de Iraanse partijen waarmee de Socialistische Partij van Jan Marijnissen contacten heeft. De leden van die partijen werden regelmatig door de troepen van Mahmoud Ahmadinejad gearresteerd, en gemarteld. Maar helaas gelooft de SP in het gelijk van Ahmadinejad. Terwijl maandagavond, honderd duizenden burgers eisten het einde van de dictatuur, hoorde ik de SP op de radio over Iran: ‘SP-kamerlid Harry van Bommel vindt dat het buitenland de uitslagen van de verkiezingen in Iran gewoon moet respecteren, omdat er geen bewijzen zijn voor fraude.’ Waarom zegt Harry dit? Weet hij niet dat in het islamitische Iran de regering al dertig jaar aan het frauderen is? Dat weet hij natuurlijk. Maar Ahmadinejad? Die vinden Harry en Jan best leuk: anti-Amerikaan, anti-Israël, anti-kapitalist, ga zo maar door. En Jan zou daaraan kunnen toevoegen: 'Hij is ook bevriend met mijn held Hugo Chávez.' De SP is bevriend met tirannen en antisemieten. Ahmadinejad ontkent de Holocaust en wil dat de joodse staat van de kaart wordt geveegd. Wat Harry en Mahmoud met elkaar verbindt, is hun blinde haat jegens de joodse staat. De Iraniërs vormen nu een moreel cordon sanitair rond de antisemiet Ahmadinejad. Wat doen de SP’ers met Harry, de vriend van Ahmadinejad? Mijn SP-vrienden belden mij gisteren en betuigeden hun spijt voor het feit dat ze op een partij hebben gestemd, die met de eeuwige president Chávez en Ahamdinejad bevriend is. Belangrijker dan spijt is solidariteit met de droevige oosterling. Daar gaat het om."
Afshin Ellian

maandag, juni 15, 2009

Bijbeuner der Koningin

Borghouts (Groenlinks) blijkt een druk baasje. Naast 5 aan zijn ambt verbonden functies, heeft hij maar liefst 12 nevenfuncties die hem ieder jaar zo'n 50-60 mille extra opleveren en daarmee stijgt zijn salaris ruim boven de Balkenende norm uit. De bijbeunende Borghouts (Groenlinks) springt doorgaans slordig om met belastinggeld, om zijn eigen geld zorgt hij beter.
- Voorzitter Raad van Toezicht Expertisecentrum Forensische Psychiatrie - Voorzitter Bestuur/Stichting Bijzondere Leerstoel "De overheid als arbeidsorganisatie" - Lid college voor geschillen medezeggenschap Defensie - Wnd Voorzitter bestuur ABP - Lid van Bestuur Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) - Lid Raad van Advies Nederlands Genootschap van Burgemeesters - Lid opdrachtgevend bestuur Intercoach - Voorzitter klankbordgroep voedsel- en warenautoriteit (VWA) - Voorzitter bestuur Stichting Administratiekantoor Transcoop - Voorzitter bestuur van de Stichting Geuzenverzet 1940-1945 - Lid van de Commissie van Advies van de NIOD (Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie) - Voorzitter Raad van Toezicht Sichting Nieuw Rosa Spier Huis

Plucheklever (Groenlinks)

Harry Borghouts (Groenlinks) valt volgens hemzelf niets te vewijten. Miljoenen belastinggeld in rook op, choit. Plucheklever pur sang. Indrukwekkend zo'n CV van een lid (Groenlinks) van de oude politiek (met dank aan Wikipedia):
- Coketransporten - De commissie-Kalsbeek achtte in 1999 Borghouts (Groenlinks) verantwoordelijk voor het niet tijdig informeren van minister Korthals van Justitie over coketransporten. Borghouts (Groenlinks) was op dat moment Secretaris-Generaal van het Ministerie van Justitie.
- IJsselmeerziekenhuizen - Borghouts (Groenlinks) raakte in 2008 in opspraak als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting IJsselmeerziekenhuizen. Ruzie, miljoenenverliezen (what else is new?) en smerige operatiekamers. Volgens Borghouts (Groenlinks) zou zijn raad niets te verwijten vallen.
- Rookverbod - Borghouts (Groenlinks) stelde in zijn nieuwjaarstoespraak van 2009 dat het rookverbod het gezag van de overheid zou uithollen. Doordat het aan draa De Voedsel en Waren Autoriteit zou volgen de commissaris niet zijn het rookverbod te handhaven. Borghouts (Groenlinks) was volgens minister Klink wel de laatste die hem zou moeten wijzen op het belang van goed toezicht door de overheid.
- ABP - Tegen de benoeming op 1 april 2009 van Borghouts (Groenlinks) als voorzitter ad interim van het ABP-bestuur protesteerde een groep AB. De bond wees erop dat de provincie Noord-Holland miljoenen euro's had weggezet bij de intussen failliete IJslandse bank Landsbanki.
- Icesave/Landsbanki - De provincie Noord-Holland speculeerde op banken in IJsland met 78 miljoen euro tegen een rentevergoeding van 5%. Borghouts (Groenlinks) werd verweten bestuurlijk tekort te zijn geschoten. Vooruitlopend op het debat in Provinciale Staten trad hierop het college van Gedeputeerde Staten af. Borghouts (Groenlinks) besluit om aan te blijven.

zondag, juni 14, 2009

Gestoord

Van Agt is het spoor bijster. Wat betreft Het Vrije Volk is Van Agt een jezuitische kwelgeest en een farizeër. Van Agt vindt het nodig om de moordenaar van Pim Fortuyn - milieuterrorist Volkert van der Graaf - financieel te steunen. In de Telegraaf zegt Van Agt. "Iemand die is veroordeeld voor een zeer ernstig misdrijf is daarmee niet vanzelfsprekend gediskwalificeerd voor steunverlening uit deze stichting in een geval van onjuiste publicaties over hem." Het Vrije Volks telt treffend vast dat op kosten van de ander goede werken verrichten niet erg verheffend is, maar er politiek mee bedrijven om opnieuw een hele bevolkingsgroep te bruuskeren, is zo typerend voor deze man. Het is voorspelbaar dat het besluit Volkert van der Graaf financieel te steunen, tot maatschappelijke commotie leidt. En gezien het ontbreken aan berouw bij Volkert van der Graaf voor de moord op Pim Fortuyn, is het besluit van Van Agt om deze politieke sluipmoordenaar te steunen moreel zeer aanvechtbaar. Voor Van Agt echter niet. Tot zover Het Vrije Volk.
Van Agt zelf? Die begrijp alle commotie natuurlijk niet. Onvoorstelbaar. Tenzij deze politieke ijdeltuit gewoon geestelijk gestoord is geraakt. Dat zou veel van zijn overigens evenzeer verwerpelijke acties tegen Israel verklaren. Van Agt past wat mij betreft in het zelfde rijtje enge mensen waarin ook zijn CDA partijgenoot Maxime Verhagen een welverdiende plek heeft. (zie blog hieronder).