vrijdag, augustus 28, 2009

Niet op zondag - II

Tja, de APV. 't Lijkt wel of daarmee alles in beton is gegoten. Maar zoals bezorgde burgers mij ook vertellen: de gemeente mag de Toerismebepaling best ruim interpreteren, en niet zo streng in de leer zijn. Dan de briljante opmerking van Gerben Dijsterhuis: inderdaad je hebt gelijk, de Christenunie is echt niet de enige betuttelpartij, ook de SP betuttelt! Ik ben het met hem eens.

donderdag, augustus 27, 2009

Borden

Sinds enige tijd mogen er in Zeewolde zogenaamde sandwichborden worden geplaatst. Nou, dat hebben we geweten! Je breekt je nek over die dingen, ze veroorzaken onveilige situaties en het ziet er niet uit. Een rommeltje is het. Om extra op te vallen zijn er nu ook lieden die eigen borden in de berm plaatsen. Stevige borden op twee palen. Er staan er al tientallen. Kan allemaal in Zeewolde.

Niet op zondag

Het college van B&W van Zeewolde heeft de Lidl en de Plus Supermarkt verboden om op meer dan 12 zondagen open te zijn. Leuke bemoeizucht; de consument wordt het winkelen op zondag verboden. De vrijheid van de burger om zelf te bepalen wat goed of slecht voor hem is wordt verder ingeperkt. Waar halen vooral christelijke politici eigenlijk het recht vandaan om hun levenswijze aan anderen op te dringen? Wie op zondag naar de kerk gaat moet dat zélf weten, wie op zondag wil gaan shoppen, voetballen of net als ik gewoon lekker in de tuin aan de laptop wil werken, maakt dat ook geheel zelf uit. Weg met die christelijke betutteling!