woensdag, september 16, 2009

Top-10 Enge mensen - Update

Ik heb nu vier mensen die een plaatsje in mijn top-10 enge mensen verdienen. Om in de top-10 opgenomen te worden moet je eng zijn, enge dingen doen of enge dingen zeggen. De vier mensen die er nu op staan komen opmerkelijk genoeg uit de christelijke hoek. Het blijft opmerkelijk dat daar opvallend veel enge mensen zitten. Enfin, de lijst enge mensen is aangevuld met nummer 4: een predikant uit Amersfoort die z'n apk totaal gemist heeft, als imam was 'ie linea recta naar het Rifgebergte teruggestuurd. Suggesties? Wel met motivatie graag!
1 - Dries van Agt (CDA - o.a. bejegeningen Israel en zeer verwerpelijke ideeen waaronder steun aan Pim's moordenaar Volkert van de Graaf)
2 - Maxime Verhagen (CDA - vergelijking Mark Rutte met Hitler)
3 - Harry van Bommel (SP - ''Intifada, Intifada..")
4 - Predikant Goldschmeding ("Slaat uw kinder, hard, en net zolang tot ze ophouden met huilen)

zondag, september 13, 2009

Ongeloofwaardig

In Zeewolde gebruikt 40% van de huishoudens groene stroom, juicht de gemeente. Maar is dat werkelijk zo? Uit welk onderzoek blijkt dit? Het wordt te pas en te onpas door de groene lobby als feit gebruikt. Maar ik zou wel eens willen weten waarop de gemeente deze claim nu eigenlijk baseert. Of worden we voor het lapje gehouden, en jokt het college een beetje om maar zo groen mogelijk te lijken? Ik ben benieuwd. En kom aub niet met één of ander vlut onderzoekje, gebaseerd op een niet serieus belrondje of een straatenquete met niet wetenschappelijk verantwoorde vraagstelling graag. Namen als Intomart of CBS, want onafhankelijk, anders is de claim van Zeewolde ongeloofwaardig.

Niet op zondag - 4

Albert Hein in Zeewolde mag op een aantal zondagen open! Goed nieuws zou je denken. Maar juich niet te vroeg. De gemeente Zeewolde heeft een vergunning afgegeven voor de openingstijden 1800 - 2100 uur. Zeg maar, na etenstijd en tijdens Studio Sport! Wie verzint er nu zo iets. De directie van AH Zeewolde was er natuurlijk helemaal niet blij mee, maar gaat het niettemin toch proberen. Nou sterkte er mee, meneer Joep Klappe.
Wat is er in hemelsnaam op tegen dat AH van 1000 - 1300 uur geopend is? Zelfde aantal uren en op een moment dat winkelen voor de zondag nog zin heeft (en het voor Klappe rendabel is).
Voor mensen die niet kunnen wachten tot maandag 0800 om de boodschappen te doen is 1800 - 2100 's avonds natuurlijk een uitkomst.
Of is dit de manier waarop het door twee Christelijke partijen gedomineerde College van Zeewolde anders denkenden dwars wil zitten? Natuurlijk niet, het zal allemaal wel weer te verklaren zijn, maar raarrr is het wel.