vrijdag, september 04, 2009

Oostvaarderswold

Oostvaarderswold. Boeren worden van hun land verdreven. http://www.trouw.nl/groen/nieuws/article2852586.ece/Natuur_verjaagt_boeren_.html
Zij moeten plaatsmaken voor aangelegde natuur en dieren die hier niet thuishoren. Speeltje van milieufreaks, of nuttige ontwikkeling? De mooiste landbouwgronden van Europa verdwijnen voor natuurgekkigheid. Doodzonde.

donderdag, september 03, 2009

Kermis

Zeewolde beschikt over een prachtig evenemententerrein, keurig aangelegd in een met Europese subsidiegelden aangelegd groen hart. Zo'n evenemententerrein is handig, want overzichtelijk, groot, toegankelijk en wat al niet. Op het gemeentehuis weten ze dat natuurlijk ook, want zodra er een Kermis wordt georganiseerd dan worden alle plaatsnaamborden aan het begin van de bebouwde kom keurig voorzien van informatieve tekst daarover. Kermis van 3 tot (en met!) 6 september op het evenemententerrein. Maar wat blijkt? Het evenementen terrein is een parkeerplaats geworden voor vrachtwagens, terwijl de parkeerplaats achter de AH pal naast het appartemencomplex in gebruik is genomen door de Kermis. Wat raar. Worden er tonnen verspijkerd voor een evenemententerrein, gaan we evenementen op de parkeerplaats houden! Ik heb weleens iemand horen zeggen dat dit de historische plek is van de Kermis, vandaar. Tja, het carbidschieten gebeurde vroeger ook op deze historische plek; ik kijk er al naar uit!
Volgende keer de kermis gewoon op het evenemententerrein. En by the way herstel dat plaatsnaambord aan de Dasselaarweg rapachtig, 't ziet er zo armoedig uit.

woensdag, september 02, 2009

Enge mensen

Ik heb nu drie mensen die een plaatsje op mijn top-10 enge mensen verdienen. Om in de top-10 opgenomen te worden moet je eng zijn, enge dingen doen of enge dingen zeggen. De drie mensen die er nu op staan - wij wijze van aftrap - komen uit de politiek, twee zelfs van het CDA. Raar eigenlijk dat daar enge mensen zitten. De ander komt uit SP kringen, daar zitten volgens mij opvallend veel enge mensen. Enfin, de lijst enge mensen groeit en wijzigt al naar gelang de actualiteit. Suggesties? Wel met motivatie graag!
1 - Dries van Agt (CDA - bejegeningen Israel)
2 - Maxime Verhagen (CDA - vergelijking Mark Rutte met Hitler)
3 - Harry van Bommel (SP - ''Intifada, Intifada..")

Stoppen jij!

De ChristenUnie heeft weer een nieuwe betutteling bedacht: geen vrachtverkeer op zondag! Te idioot voor woorden natuurlijk. http://www.nu.nl/economie/2073816/christenunie-wil-rijverbod-trucks-op-zondag.html Peter van Dalen (familie van?) die in het Brusselse bivakeert heeft het bedacht. Hij maakt handig gebruik van de verschillende regels in Europa om anderen zijn gepredikte Zondagsrust op te dringen. Nogmaals: wat vrije burgers op zondag of enige andere dag van de week doen is hun eigen vrije keus.