woensdag, maart 25, 2009

Financieele crisis

Tjonge wat een maatregelen! Onbegrijpelijk dat CDA, PvdA en CU zo lang hebben moeten 'onderhandelen' over een crisisakkoord. Volgens Balkenende is de afgelopen weken 'indringend' door de regeringspartijen overlegd, lees: ze hebben knallende ruzie gehad... Enfin: het is een flut akkoord. Het lijkt mij dat als er niets wordt gedaan de effecten nog groter zijn...
Okay de vliegtaks is weg. Goede zaak. Die had er ook nooit mogen komen. Net als de verpakkingstaks. Maar waarom nou niet slim stimuleren en investeren. Vooral om de woningmarkt en de bouwsector wat ruimte geven. Dus: halveer nou de overdrachtsbelasting en maak het opknappen van het eigen huis fiscaal aantrekkelijk. En verhoog de nationale hypotheekgarantie naar 3,5 ton. En help mensen die een nieuw huis gekocht hebben, maar het oude nog niet hebben kunnen verkopen. Laat ze hun tweede hypotheek in plaats van twee jaar, drie jaar aftrekken. Dát brengt in ieder geval beweging in de woningmarkt, die nu volledig op z'n gat ligt. En voorts: weg met die stroperige procedures, maak een noodwet om snel te kunnen starten met de noodzakelijke wegenbouwprojecten.
Lichtpuntje: het Kabinet wil de liquiditeit van bedrijven - ook van het midden- en kleinbedrijf - verruimen. Hoe en wat zal de komende dagen wel duideleijk worden. Hoop ik.

Rent a Whizz-Kid

Je moet er maar opkomen! Nissan van Blankenstein is een slimme ondernemer die een Wegenwacht voor computerproblemen heeft bedacht. Foutmeldingen, virussen, software- of hardware-problemen? Rent a Whizz-Kid zorgt voor een ervaren computerspecialist die binnen 24 uur uw computerproblemen bij u thuis oplost. En dat in heel Nederland. Kijk maar eens op de website http://www.rentawhizzkid.nl/

maandag, maart 23, 2009

Hel van Laren

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover; met een peletonnetje van een man of twintig de 'Hel van Laren' gefietst. 't Viel wel mee. Tachtig kilometer, waarvan de helft tegen de wind. Maar lekker in het peleton kom je aardig mee. De Stichtse Brug - voor mij een bekimming van de 1e categorie - heb ik wonderwel in een razend tempo genomen; 36 km/uur omhoog, lekker gevoel om met de snelsten mee te kunnen. Na de winterwintermaanden gebruikt te hebben om de conditie op peil te krijgen (mountainbiken kan ik iedereen aanbevelen), gaat nu het wegseizoen beginnen. Doel: 4500 km. En van de zomer natuurlijk nog een colletje in de Pyreneeën, niet direct de Tourmalet, eerder de Col d'Aspin - ook geen kleintje overigens, maar minder hoog.