donderdag, augustus 27, 2009

Niet op zondag

Het college van B&W van Zeewolde heeft de Lidl en de Plus Supermarkt verboden om op meer dan 12 zondagen open te zijn. Leuke bemoeizucht; de consument wordt het winkelen op zondag verboden. De vrijheid van de burger om zelf te bepalen wat goed of slecht voor hem is wordt verder ingeperkt. Waar halen vooral christelijke politici eigenlijk het recht vandaan om hun levenswijze aan anderen op te dringen? Wie op zondag naar de kerk gaat moet dat zélf weten, wie op zondag wil gaan shoppen, voetballen of net als ik gewoon lekker in de tuin aan de laptop wil werken, maakt dat ook geheel zelf uit. Weg met die christelijke betutteling!

2 opmerkingen:

Unknown zei

Cees vergeet even te melden dat de door hem genoemde "christelijke betutteling" gewoon vastgelegd is in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) die hij zelf ook goedgekeurd heeft.
Verder zijn het niet alleen christelijke politici die van mening zijn dat een zondagopstelling niet nodig is (neem bijvoorbeeld de SP).

Gerben Dijksterhuis
ChristenUnie

Unknown zei

Tuurlijk geef iedereen zijn eigen vrijheid maar wat als die vrijheid wordt opdrongen? Als je verplicht wordt te werken op zondag? Mag je dan ontslagen worden? Zonder in het hokje van "geloofsgek" te worden gestopt denk ik (velen met mij) dat de zondagsrust goed is voor mensen. de 7x24uur maatschappij leidt tot grote problemen kijk oa maar eens naar ons "voorbeeld" Amerika. Ouders hebben geen tijd meer voor kinderen en elkaar.