maandag, juni 15, 2009

Plucheklever (Groenlinks)

Harry Borghouts (Groenlinks) valt volgens hemzelf niets te vewijten. Miljoenen belastinggeld in rook op, choit. Plucheklever pur sang. Indrukwekkend zo'n CV van een lid (Groenlinks) van de oude politiek (met dank aan Wikipedia):
- Coketransporten - De commissie-Kalsbeek achtte in 1999 Borghouts (Groenlinks) verantwoordelijk voor het niet tijdig informeren van minister Korthals van Justitie over coketransporten. Borghouts (Groenlinks) was op dat moment Secretaris-Generaal van het Ministerie van Justitie.
- IJsselmeerziekenhuizen - Borghouts (Groenlinks) raakte in 2008 in opspraak als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting IJsselmeerziekenhuizen. Ruzie, miljoenenverliezen (what else is new?) en smerige operatiekamers. Volgens Borghouts (Groenlinks) zou zijn raad niets te verwijten vallen.
- Rookverbod - Borghouts (Groenlinks) stelde in zijn nieuwjaarstoespraak van 2009 dat het rookverbod het gezag van de overheid zou uithollen. Doordat het aan draa De Voedsel en Waren Autoriteit zou volgen de commissaris niet zijn het rookverbod te handhaven. Borghouts (Groenlinks) was volgens minister Klink wel de laatste die hem zou moeten wijzen op het belang van goed toezicht door de overheid.
- ABP - Tegen de benoeming op 1 april 2009 van Borghouts (Groenlinks) als voorzitter ad interim van het ABP-bestuur protesteerde een groep AB. De bond wees erop dat de provincie Noord-Holland miljoenen euro's had weggezet bij de intussen failliete IJslandse bank Landsbanki.
- Icesave/Landsbanki - De provincie Noord-Holland speculeerde op banken in IJsland met 78 miljoen euro tegen een rentevergoeding van 5%. Borghouts (Groenlinks) werd verweten bestuurlijk tekort te zijn geschoten. Vooruitlopend op het debat in Provinciale Staten trad hierop het college van Gedeputeerde Staten af. Borghouts (Groenlinks) besluit om aan te blijven.

Geen opmerkingen: