vrijdag, mei 29, 2009

Jokkende wethouder - 2

En dan was natuurlijk gisteren het onderzoek naar het wel en wee rond de instelling van de precariobelasting in Zeewolde. Ex-wethouder Michiel Schouten, onder wiens leiding deze belasting destijds werd ingevoerd - sprak als burger in de vergadering in. Hij hield een plausibel verhaal. Maar sommigen krabden zich zichtbaar achter de oren.
De vraag was natuurlijk: hebben wij 60 mille voor de waarheidsvinding over. Ik zeg ja, als dit het bedrag is dat nodig is om de waarheid boven water te krijgen. Overigens is hier de integriteit en de geloofwaardigeid van de raad in het geding, dus al zou het een ton kosten... En mocht het waar zijn dat er informatie is achtergehouden, dan is er wel degelijk sprake van een politieke doodzone.
Maar zou het niet beter zijn om het onderzoek gefaseerd te doen? Dat was wat de VVD voorstelde. Wellicht kan al in een initieel vooronderzoek blijken dat Schouten geen blaam treft, dan is zijn naam gezuiverd en hoef je de rest van het onderzoek niet meer te doen. "Kan niet", zeiden de experts. Kennelijk kun je een forensisch onderzoek alleen 'all out' doen. Dat moet dan maar. Wordt vervolgd.

1 opmerking:

Unknown zei

De financien van Zeewolde zijn nog nooit zo goed op orde geweest. De vorige wethouder(s) zijn daar nooit in geslaagd.
Oké er is kennelijk een probleem maar ik heb er moeite mee dat er zoveel van mijn geld wordt besteed ana de bevrediging van politici die er alleen op uit zijn een discutabel gelijk te halen.
In het verleden zijn er grotere fouten gemaakt en grotere zullen nog gemaakt worden.
Een kostbaar zinloos onderzoek, (want wat levert het daadwerkelijk op?) moet elk weldenkend mens afwijzen.