zaterdag, december 14, 2013

Zondagsrust

Dat was weer een aardige vergadering afgelopen dinsdag. Er werd in de commissie Bestuur & Middelen gesproken over de winkelopening op Zondag. De Christelijke partijen willen voorkomen dat de burgers van Zeewolde op zondag gaan winkelen. Dat mag van hen niet, omdat de zondag hun rustdag is.

Boodschappen doen mag wél - in een enkele supermarkt - maar winkelen mag niet. Dat willen zij voor alle burgers bepalen.

Raar.

Je mag van de christelijke partijen dus wél een fles wij kopen bij AH, maar niet bij Gall & Gall. Je mag wel een zak aardappelen bij de super kopen, maar de groentenboer moet voor de burger de deuren gesloten houden. Dat heeft met de zondagsrust van Christenen te maken. Zij willen de zondag gebruiken om te 'reflecteren' zoals een raadslid ons voorhield, en dat moet u als niet-Christen dan ook maar doen. En om u een handje te helpen, moeten de winkels gesloten blijven, anders komt u in de verleiding om niet te reflecteren.

Zeewolde Liberaal respecteert ieder geloof, en wij ontzeggen niemand de vrijheid om op zondag rust in acht te nemen. Maar die vrijheid mag de ander zijn vrijheid niet in de weg zitten, de ander die zélf wil bepalen hoe de zondag wordt ingevuld en wat goed voor hem is.


Geen opmerkingen: