zaterdag, december 14, 2013

Nog maar twee raadsvergaderingen

Deze week zijn we met de fractie druk geweest met de voorbreidingen van de drie commissievergadering Ruimte & Wonen, Bestuur & Middelen en Onderwijs & Welzijn (op resp. 25, 36 en 27 november). Het gaat dan om bomvolle agenda's, want zo op het eind van de zittingsperiode perst een college er doorgaans nog van alles en nog wat doorheen. Zaken die gewoon zijn blijven liggen of 'moeiljke' onderwerpen waar ze geen raad mee weet. En wij maar buffelen op al die stukken.

Er komen nog twee raadsvergadering vóór de verkiezingen in maart 2014; er is er één in decemner (waar we nu de commissievergaderingen van hebben) en er is er één in februari. En dan is het einde verhaal voor het zittende college. Dan kunnen we de staat opmaken van 4 jaar Leefbaar Zeewolde/CU/PvdA-GL en is het woord aan de kiezer.

Er moet wel wat te kiezen zijn natuurlijk. Daarom besteedden wij deze week ook veel tijd aan het verkiezingprogramma van Zeewolde Liberaal. Meerdere sessies onder professionele begeleiding. Het komt er prima uit te zien. En onderwijl werken we alweer aan de tweede uitgave van De Zeewolder Liberaal. Vanmorgen hebben we laatste kranten - een stuk of 200 - in het centrum uitgedeeld. In december komen we met Nummer 2. Daarin gaan we nog even door op de onderwerpen waar de raad helemaal niet over gaat, maar waar veel politieke partijen wél hun verkiezingsthema's aan ophangen. Uit de vele reacties en de gesprekken die we met honderden burgers hebben gevoerd, blijkt wel dat onze duidelijkheid zeer wordt gewaardeerd. Het voorkomt dat kiezers op het verkeerde been worden gezet of - om het maar eens netjes te zeggen - voor het lapje worden gehouden.

Geen opmerkingen: